ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Norwegians superplan kan bli försenat: "Vi beklagar"

Gustaf Eriksson · 11 Feb 2013
Uppdaterad 12 Feb 2013
Norwegians superplan kan bli försenat: "Vi beklagar"

Norwegians superplan kan bli försenat: "Vi beklagar" Foto: Scanpix


Problemen som plågar Boeings nya Dreamliner gör att leveransen av Norwegians plan kan bli försenad. – Vi beklagar verkligen situationen, säger vd Bjørn Kjos i ett uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

Rök vällde ut i kabinen, och tvingade planet att nödlanda på den japanska flygplatsen Takamatsu. Händelsen, som inträffade i mitten av januari, är den allvarligaste i en lång rad av problem som plågar Boeings nya 787 Dreamliner. 

Incidenterna har kopplats till superplanets batterier. De omkring 50 Dreamliners som levererats har fått flygförbud i väntan på tekniska utredningar. 

Under försommaren ska lågprisbolaget Norwegian börja flyga till New York och Bangkok. Biljettpriserna är pressade, något som är helt beroende av att Norwegian trafikerar linjerna med de bränslesnåla Dreamliner-planen. 

Norwegians första Dreamliner skulle ha levererats i april, för att börja flyga till New York den 31 maj. 

Nu flaggar dock Norwegian för att superplanen kan komma att bli försenade.  – Boeing har varnat för en möjlig försening av planen, och utifrån det har vi börjat föra diskussioner med andra flygbolag för att hyra in kapacitet om det behövs, säger Norwegians informationschef Åsa Larsson. Hur stor risk är det att ni inte kan flyga som planerat?– Vi kommer att flyga, men om det blir med Dreamlinern eller med ett ersättningsplan, det får vi se. 

Norwegian erbjuder alla kunder som bokat ett långdistansflyg under sommaren att boka om sina biljetter utan kostnad. Enligt norska vg.no är det dock inte så många resenärer som utnyttjat den möjligheten än.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro