ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nostalgi är inget för Covenant

Conny Emmelin · 23 Jan 2014
Uppdaterad 24 Jan 2014

För 20 år sedan albumdebuterade Helsingborgsbandet Covenant. Men nostalgi och jubileum hör inte hemma i bandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Helsingborgsbandet Covenant spelar på Babel i Malmö på lördagen.
Helsingborgsbandet Covenant spelar på Babel i Malmö på lördagen.

– Vi är futurister och ser bara framåt, säger Joakim Montelius, en av de som startade Covenant men som sedan 2012 inte spelar live med bandet.

För ett år sedan stod de elektroniska hjältarna på Babels scen i Malmö. Då blev det avstampet för en ny liveuppställning. Nu blir det ett slags utvärdering för Andreas Catjar som är ganska ny i bandet.

– Rent konkret har jag tillfört en gitarr på scen. Jag har gjort 25 spelningar och känner att jag får lov att tillföra något. Jag är inte kuvad i min roll, säger han.

Kvällen på Babel i Malmö i morgon är speciell för bandet på flera sätt. Förbandet Amusik beskrivs som en svensk elektronisk supergrupp där Covenantmedlemmen Joakim Montelius är delaktig. 

– Men jag spelar inte live där heller. Det är Amusiks första livekonsert. Och det är andra gången jag ser Covenant live så det är speciellt, säger han. 

Det är inte bara uppsättningen som skiljer Covenant i studion och Covenant live. 

– På plattorna ligger vi nära en nordisk kylighet. Jag tycker vi kör en mer hedonistisk variant live. De känslorna som ligger och bubblar kommer fram. Det finns en mer euforisk sida som släpps fram live, säger Eskil Simonsson.  

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro