ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nostalgiresa med Upp till kamp

Lina Färm · 19 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Kerstin spelas av Sasha Becker och Tommy spelas av Sverrir Gudnason. Han är en av de fyra huvudrollsinnehavarna.

Kerstin spelas av Sasha Becker och Tommy spelas av Sverrir Gudnason. Han är en av de fyra huvudrollsinnehavarna. Foto: Maria Steén/MOMENT


klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Marciman.
Mikael Marciman.

Peter Birros och Mikael Marcimains nya tv-serie ”Upp till kamp” spelas just nu in i Göteborg, och kommer att bli en nostalgiresa för alla som var unga på 60- och 70-talen. Regissören Mikael Marcimain regisserar serien efter Peter Birros manus, och han är medveten om risken för att överromantisera en tid som på många sätt blivit en myt om ungdomsrevolt, popmusik och politiska motsättningar.

- Det är därför man har engagerat en regissör som inte ens var född när serien utspelar sig. Vi kommer att blanda dokumentära stillbilder med spelfilm, och redan då raseras den felaktiga bilden som många har, säger Mikael Marcimain, som även regisserat ”Lasermannen” och ”Graven”.

OLIKA VÄNDNINGAR Dramat följer fyra ungdomar från olika samhällsklasser som växer upp och vars liv tar helt olika vändningar. Metro var på plats under inspelningen då legendariska Göteborgs-klubben Cue väcktes till liv. Två av huvudrollsinnehavarna uppträder på klubben, och spelas av Fanny Risberg och Sverrir Gudnason. Ludvig Dahlberg från The (International) Noise Conspiracy och gitarristen Mattias Bärjed från The Soundtrack Of Our Lives tillhör de mer kända statisterna och spelar i ”Tommy and The Heartbreakers”, de lokala rockhjältarna med trånande fans i schackrutiga klänningar, små stickade koftor och tuperat hår.

RÖKIG ROCKKLUBB Drygt ett hundratal uppklädda fans fanns på plats i gamla Lyckholms bryggerier som för tillfället är omgjort till rökig rockklubb, långt innan rökförbudets dagar. Skivbackarna är fyllda med Bob Dylan, The Kinks och Aretha Franklin, i baren säljs läsk som Pomril och Champis och varmkorven kostar en och femtio. Men inte bara inredningen var annorlunda på 60-talet. - När jag gjorde research inför rollen märkte jag att folk pratade annorlunda. Man tog mer pauser och över huvud taget var folk mindre stressade, säger Fanny Risberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro