ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Notan för AIK-matchen: 1 miljon

Josefin Svenberg · 12 Apr 2012
Uppdaterad 11 Apr 2012
– Vi går inte ut när det är match. Det är fullt på tunnelbanan, folk har druckit och är stökiga. Man känner sig alltid lite rädd då, säger Solnabon Parvana Sahar, här med  sina brorsbarn Maro, 9, och Arash, 7. I vagnen ligger Parvanas fem månader gamla son, Liam.

– Vi går inte ut när det är match. Det är fullt på tunnelbanan, folk har druckit och är stökiga. Man känner sig alltid lite rädd då, säger Solnabon Parvana Sahar, här med  sina brorsbarn Maro, 9, och Arash, 7. I vagnen ligger Parvanas fem månader gamla son, Liam. Foto: Andreas H. Nilsson


290 poliser och en miljon kronor krävs inför kvällens högriskmatch mellan AIK och IFK Göteborg på Råsunda. – Vi har förberett oss i flera veckor, säger supporterpolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Omkring 17 000 åskådare väntas vara på plats på Råsunda klockan 19.05 på torsdagkvällen, när det är avspark i det allsvenska mötet mellan AIK och IFK Göteborg. 

När lagen möttes i Solna i fjol blev det våldsamt upplopp och bråkiga supportrar fick bussas bort från platsen. Med den matchen i minnet förbereder sig polisen inför kvällens drabbning, som är fotbollssäsongens första högriskmatch.

– Vi är beredda på ett liknande scenario nu. Totalt är vi 290 poliser och då är det både hundförare, rytteriet, spanare, radiooperatörer och så vidare. Men de allra flesta är vanliga ordningspoliser, säger Stefan Singman, Stockholmspolisens biträdande kommenderingschef vid kvällens match.

– Vi har förberett oss i flera veckor för den här matchen, det är ju ett fortlöpande arbete som vi gör, säger Mats Norlin, chef för supporterpolisen i Stockholm.

Polisbevakningen vid en högriskmatch liknande kvällens kostar enligt Björn Eriksson, regeringens nationella samordnare i huliganfrågor, en miljon kronor. 

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro