ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Notan för kvarglömd gympapåse: 100.000

Frida Sundkvist · 22 Feb 2013
Uppdaterad 22 Feb 2013
Notan för kvarglömd gympapåse: 100.000

Notan för kvarglömd gympapåse: 100.000 Foto: Scanpix


Det blev en dyr nota för att sanera skolan från den dåliga luften från den kvarglömda gympapåsen, skriver Hallandsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

Över 100 000 kronor blev räkningen för den kvarglömda gympapåsen på Getingeskolan förra året , skriver Hallandsposten. Luftprovtagningar, analyser och labbtester, miljökonsulter, analytiker och hantverkare. Alla fick kallas in för att sanera efter gympapåsen.

Det var sedan personal och elever i höstas hade klagat på en skarp lukt i en av skolkorridorerna som fastighetskontoret kopplades in.  När det var som värst stängdes två klassrum samtidigt som lokalerna undersöktes och man genomförde provtagningar. Innan man hittade gympapåsen byttes fönsterbräden ut och innertak lyftes bort och undersöktes.

En luftanalytiker beskren stanken som ”en blandning av kemisk och mikrobiologisk", skriver Hallandsposten.

Till slut var man redo att slå ut vägg efter vägg. Men först uppmanades skolan att ännu en gång kontrollera alla elevskåp.

– Som tur var löste vi ju det ändå innan vi hann bryta upp golvet, säger Peter Wallenius, fastighetskontorets områdeschef för Getinge, till Hallandsposten.

Notan för luftprovtagningar, analyser och labbtester, inkallade miljökonsulter, analytiker och hantverkare slutade på hela 101 333 kronor. Allt på grund av en kvarglömd gymnastikpåse i ett låst elevskåp.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro