ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Notorisk trafikbrottsling frias – hävdar att främling körde

Evelina Olsson · 12 Apr 2012
Uppdaterad 12 Apr 2012
Hostmedicin eller hög musik som påverkar hörseln är några förklaringar som  friat misstänkta brottslingar. Bilden är arrangerad.

Hostmedicin eller hög musik som påverkar hörseln är några förklaringar som  friat misstänkta brottslingar. Bilden är arrangerad. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

En notorisk trafikbrottsling frias från brottsmisstankarna efter att han lagt skulden på en oidentifierad främling.

Det var en sen novemberkväll i Lund förra året som poliserna fick upp ögonen för bilen som den nu friade mannen färdades i. Man följde efter den och såg senare den 28-årige mannen stiga ut via förardörren. 

Men mannen nekar till att ha kört bilen, som han står som ägare på, och hävdar att en okänd man framfört fordonet och därefter gömt sig i ett buskage. 

Poliserna satte in en hundpatrull men hunden fick aldrig upp några spår, något som enligt poliserna tyder på att det aldrig funnits någon annan förare än 28-åringen. 

De två polismännen vittnar om att de inte sett några andra personer än 28-åringen och hans kamrat röra sig i området. Men bevisen räcker inte för att fälla mannen, menar Lunds tingsrätt. 

Omständigheterna i form av bortkastade bilnycklar och hundpatrullens resultatlösa sökande är visserligen besvärande, menar rätten, men inte tillräckliga för att motbevisa 28-åringens version. Rätten friar därför mannen från misstankarna om grov olovlig körning och rattfylleri.

Mannen är sedan tidigare dömd för flertalet grova trafikbrott och har även avtjänat fängelse för grovt rattfylleri.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro