ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Nu åker Tommy Körberg och Peter Dalle ut på Sverigeturné

Sara Schröder · 21 Feb 2017
Uppdaterad 1 Mar 2017
Snart hittar du de folkkära underhållarna Tommy Körberg och Peter Dalle på en scen nära dig!

Snart hittar du de folkkära underhållarna Tommy Körberg och Peter Dalle på en scen nära dig! Foto: Karin Törnblom


I höstas spelade radarparet Tommy Körberg och Peter Dalle succéshowen Körberg & Dalle” på Intiman i Stockholm. Nu tar de med sig föreställningen på Sverigeturné. – Vi vill ge publiken leenden och eftertanke. I just den ordningen, säger Tommy Körberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Under hösten har sångaren och skådespelaren Tommy Körberg och skådespelaren Peter Dalle delat scen i showen ”Körberg & Dalle”. Nu är det dags för det framgångsrika radarparet, som samarbetade på en scenshow första gången 1989, att ta sin kritikerrosade föreställning på vårturné ut i Sverige. Nypremiären sker på Jönköpings Konserthus den 24 februari och sedan väntar sjutton stopp runt om i Sverige. Och Tommy Körberg utlovar en show som fått delvis ny skrud.

– Vi jobbar om lite texter och så ska vi göra nya arrangemang till musiken, säger Tommy Körberg.

Anspelar på det lokala

I praktiken innebär det att showen har skiftat årstidsfokus från höst till vår och att materialet anpassas så att det får lokal anknytning. En annan förändring är att blåset i sjumannaorkestern har bytts ut till tre körtjejer.

– Vi förbättrar och vill anspela på platserna vi besöker. Visste du till exempel att det var i Örebro som Marjasin klippte sina kvitton? Sådant uppskattas av publiken och är roligt att prata om, säger Tommy Körberg.

Showen är uppbyggd av en salig mix sång, musik och prat. De stora ramarna är bestämda i manus, men mycket sker i stunden och i mötet med publiken, berättar Tomy Körberg.

– Vi är inte bundna till manus och Peter har ett helt nummer som är improviserat. Vi ändrar i föreställningen efter behag, både i förväg genom att jobba om manus och i stunden beroende vad som händer på scen.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Det är viktigt för oss att vara aktuella och vi ser det som en utmaning att lyckas ta tempen på samhället. Sanningen är att läget inte är så bra och det vill vi diskutera. Det handlar inte om att underhålla med bensparkar och fräcka historier. Vi vill göra så att publiken sätter skrattet i halsen och blir berörda, säger Tommy Körberg.

pil
Fakta: ”Körberg & Dalle”

Vad: Kritikerrosad succéshow i två akter med Tommy Körberg och Peter Dalle som både bjuder på underhållande sketcher, sång och texter som manar till eftertanke.Var: Spelas i 18 städer runt om i Sverige i vår. Bland annat i Malmö 17 mars och i Göteborg 19 mars.När: Premiären för vårens Sverigeturné sker 24 februari i Jönköpings Konserthus.

Boka dina biljetter HÄR!

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Schröder
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro