ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu aktioneras domänen sd.se ut – och notan kan bli rekordhög

Karolina Skoglund · 13 Jan 2015
Uppdaterad 13 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT/Tradera.

​​Domänen sd.se, som utgör förkortningen av partiet Sverigedemokraterna, auktioneras just nu ut till högstbjudande på Tradera. Med hela sju dagar kvar spås den redan gå loss för en ordentlig summa pengar. 

I ungefär sju dagar till har alla som vill möjlighet att buda på domänen sd.se, som just nu aktioneras ut på auktionssajten Tradera. Bakom aktionen står Stiftelsen för internetinfrastruktur (.SE). Auktionen är en del i den massiva utaktioneringen av domännamn som .SE startade med i höstas, då totalt 349 domännamn som aldrig tidigare varit registrerbara auktioneras ut.

I skrivande stund ligger det över 34 bud från sju olika budgivare på domänen sd.se. Beloppet är uppe i över 20 000 kronor och det är mer än sju dagar kvar att buda på den. 

​– Intresset kring sd.se är starkt. Det har vi tydligt sett. Den har fått in 34 bud trots att den bara legat ute sedan i måndags morse. ​Det är väldigt svårt att uppskatta vad den kommer att gå för men jag tror att det är en av de tio starkaste domänerna vi haft, säger Marcus Almén, Brand Activation Manager på Tradera. 

​Rekordet har än så länge domänen tv.se, som runt jul auktionerades ut för över två miljoner kronor.  – Om man jämför med tv.se så tror att vi kommer att se en liknande dramaturgi här. Mellan måndag och onsdag i nästa vecka kommer det att hända saker på riktigt. Det är då det skarpa läget är. 

Det går inte att se annat än anonyma alias för de som budat på aktionen. 

Vilka har det främst varit som köpt domäner i auktionerna? 

– Lite både och, men det är klart mer företag än privatpersoner. 

Andra domäner som auktioneras ut på samma sätt just nu är exempelvis dj.se (7 300 kronor), australien.se (535 kronor) och pt.se (6003 kronor). 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro