ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu anmäler föräldrar skolan

TT · 9 Nov 2012
Uppdaterad 9 Nov 2012

Flera föräldrar polisanmäler Skårsskolan, där Anna, 9, som försvann under torsdagen gick, för tjänstefel. Flickan var borta från skolan i åtta timmar utan att någon på skolan reagerade.

klar

Artikellänk är kopierad

- Hur ser skolans rutiner ut egentligen? Jag är oerhört oroad, undrade Helene Wanderydz, en av mammorna som polisanmäler.

En utredning kring skolans rutiner har redan startat och ska ge svar på varför ingen saknade nioåriga Anna. På onsdag presenteras den för föräldrarna, uppger Göteborgs-Posten.

– Det är väldigt olyckligt naturligtvis. Det ska inte kunna hända. Men vi vet ännu inte vad det beror på. Vi ska sätta oss ner och noga gå igenom våra rutiner och se vad vi har brustit i, säger Susanna Hanson, som är sektorschef för utbildning i stadsdelen Örgryte/Härlanda.

Enligt henne ska det ha funnits uppgifter om att flickan eventuellt ska ha varit hos skolsyster eller tandläkaren och att det kan ha blivit ett missförstånd.

– Rektorn har skickat ut mejl om kuratorer och annat. Men det man vill veta är varför ingen larmade, säger en upprörd mamma till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro