ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är bomarknaden köparens marknad

Hanna Göransson · 7 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Lisa Westerberg och Mathias Widmark kollar in sovrummet i en lägenhet på S:t Eriksgatan i Stockholm.

Lisa Westerberg och Mathias Widmark kollar in sovrummet i en lägenhet på S:t Eriksgatan i Stockholm. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Det är färre folk på visningarna och köparna har ingen brådska. Nu har bostadsmarknaden blivit trögare.Just nu finns det ett stort utbud av lägenheter på Stockholms bostadsmarknad och köparna är inte lika köpsugna längre. – Många vill sälja innan årsskiftet, säger Claudia Wörmann, utredare på Mäklarsamfundet. – Det är köpläge nu säger mäklaren Lars Henning. Köparna har mycket att välja på nu. Utbudet av bostadsrätter är stort. I vissa delar sv Stockholm handlar det om dubbellt så många objekt som normalt, berättar en mäklare på en av Stockholms största mäklarfirmor för Metro. – För ett år sedan valde man att köpa först och sälja sen. Idag gör många tvärtom. Börjar du att köpa har du bråttom att sälja men om fler säljer först och köper sen blir det en tröghet på marknaden, säger Claudia Wörmann, utredare på Mäklarsamfundet. Mäklaren Lars Henning känner av trögheten. – Det tar längre tid jämfört med i våras att sälja, det är helt klart. Och fler lägenheter läggs ut på fast pris.

Har säljarna för höga förväntningar på hur mycket de kan få för sina lägenheter?Lars Henning: – Det finns alltid en förväntan och det är vi mäklare en del av. Vi vill inte att säljaren ska bli missnöjd, då är det bättre att vänta och visa lägenheten igen. Claudia Wörmann: – Ja, det tror jag. Det är väldigt lätt att säljare på nedre botten sneglar på priserna högre upp i fastigheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro