ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är den lagliga nedladdningen störst

Mia Odeh · 16 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Fler betalar för musiken, och internetoperatörerna avskräcker pirater. Det visar en undersökning bland brittiska ungdomar.

Fler betalar för musiken, och internetoperatörerna avskräcker pirater. Det visar en undersökning bland brittiska ungdomar. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Den legala nedladdningen av musik vinner mark på nätet, och internetoperatörer kan skrämma pirater till att sluta fildela, det visar årets attitydundersökning från brittiska EMR.Femtioen procent, alltså snäppet mer än hälften av alla brittiska ungdomar som laddar ner musik gör det legalt. Det är första gången sen brittiska Entertainment Media Research (ERM) började göra sin årliga undersökning av ungas attityder och mediavanor som den illegala nedladdningen av musik är mindre än den legala.Det ökade utbudet och de pressade priserna på legala musiktjänster kan ligga bakom förändringen, men årets undersökning visar att det ännu är en lång väg att gå för att göra de kräsna nätpiraterna tillfreds. Betalningsviljan på on-demand-tjänster är låg bland de engelska ungdomar som deltagit i undersökningen. Hela 70 procent väljer hellre att streama filmer eller tv-serier gratis med reklam som inte går att välja bort, än att betala för samma film eller serie, samtidigt säger nästan lika många, 68 % att de gladeligen skulle betala för sig om de legala nerladdningsplatserna kunde erbjuda det material som användarna letar efter.Cirka 70 procent tror att chansen att åka fast för illegal nerladdning är liten, men lika många uppger samtidigt att de skulle sluta att ladda ner illegalt om de blev uppringda eller fick e-post av sina  internetleverantörer.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro