ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är det bevisat – hundtricket funkar

Ida Svensson · 22 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Emma Simonander, 27, och Staffan Lövstrand, 24, med pinscherhundarna Nero, 2, och Leia, 3: – Framförallt är det andra hundägare som kommer fram och hälsar, men även andra, säger Emma Simonander. - Ja, hunden kan hjälpa till att bryta isen. Många kommer fram och frågar om hunden, säger Staffan Lövstrand.

Emma Simonander, 27, och Staffan Lövstrand, 24, med pinscherhundarna Nero, 2, och Leia, 3: – Framförallt är det andra hundägare som kommer fram och hälsar, men även andra, säger Emma Simonander. - Ja, hunden kan hjälpa till att bryta isen. Många kommer fram och frågar om hunden, säger Staffan Lövstrand. Foto: Urban Brådhe


Större chans till flört för den som har hund

klar

Artikellänk är kopierad

Nu är det bevisat. Hund­tricket är inte något som bara fungerar på film. Chansen att få en kvinnas telefonnummer ökar dramatiskt om man har en hund vid sin sida.

I filmen ”Hundtricket” lyckas rollfiguren Simon fånga en tjej i parken när han har lånat en hund. Nu har två franska forskare vid Université de Bretagne-Sud kommit fram till att personer som möter en hundägare är mer tillmötesgående och hjälpsamma. Med fyra experiment har forskarna bland annat bevisat att fler personer är villiga att ge busspengar till en hund­ägare än till någon utan hund. Framför allt kom man också fram till att män som ber om en kvinnas telefonnummer har mycket större chans att få ett ja om de har hundar med sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Svensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro