ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är det hög tid att boka julresan

Anders Göransson · 6 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På julen reser vi hem till släkt och familj – oavsett hur konjunkturen ser ut. Men för den som vill resa en bestämd dag och hitta de billigaste biljetterna är det hög tid att boka plats på tåget eller flyget.

TågetBortåt en miljon svenskar tar tåget kring jul. – Nu i november börjar bokningarna ta fart. När julskyltningen tar fart börjar folk komma ihåg att de ska boka biljetter, säger Katarina Nyman, presskommunikatör på SJ.De stora resdagarna är från den 22:a till den 23:e och där börjar det blir uppbokat, framför allt på nattågen till Övre Norrland och Östersund. Där återstår omkring 20 procent av platserna. Tågen mot Malmö är bokade till runt 60 procent. I övrigt är många tåg halvfulla i nuläget.Ju tidigare man bokar, desto billigare kan det bli.

FlygetResorna norrut går åt snabbt. Särskilt biljetter till destinationer som Luleå och Östersund.– De är inte helt slut, men det brukar börja bli ont om platser i mitten av november. Så om man ska hem så är det klokt att gå in och boka nu, säger Linda Sjödin, informationschef på SAS.Än så länge finns det biljetter kvar till låga priser, även till Göteborg och Malmö.– Men även här är det klokt att vara ute i tid om man vill vara säker på att få biljetter. Man kanske också får vara beredd att resa en annan dag än man tänkt sig.

BussenBussresenärer köper sällan sina biljetter månader i förväg, så heller inte i år. Det finns alltså gott om biljetter kvar. Man har alltså ganska goda förutsättningar att kom­ma dit man vill även om man är sent ute, enligt Ingvar Ryggesjö på Swebus Express.– Vi kommer att göra vad vi kan för att tillgodose ett resande så nära jul som möjligt. Men är man väldigt beroende av när man vill resa så bör man köpa resorna några veckor i förväg, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro