ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är det männens tur att gå ner i vikt

Mikael Carlsson · 13 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Byxorna till mc-stället har börjat sitta lite väl tajt, säger Anders Cato från Ramlösa. Vågen visar på 97,2 kilo när Jenny Olsson väger in honom i Viktväktarnas pilotklass för män. 

– Byxorna till mc-stället har börjat sitta lite väl tajt, säger Anders Cato från Ramlösa. Vågen visar på 97,2 kilo när Jenny Olsson väger in honom i Viktväktarnas pilotklass för män.  Foto: Mikael Carlsson


klar

Artikellänk är kopierad

Nu startar Viktväktarna specialklasser – enbart för män. – Det finns många överviktiga män ute i stugorna som skickar frun till Vikt-väktarna och sedan följer deras kostprogram hemma, säger Anette Fransson, Viktväktarnas regionchef, södra Sverige.Av de drygt 94 000 medlemmarna är i dag bara knappt 7 000 män, men med nya metoder ska de bli fler. Ett pilotprojekt pågår i Helsingborg, och om det faller väl ut kan modellen kopieras till hela Sverige, och även utomlands.– Vi tror att män är mindre intresserade av recept och matlagning. De vill i stället veta vad ölen de tar med kollegan på afterworken innehåller och vad de kan göra åt effekterna den ger.

En man som följer Viktväktarnas kostprogram går i snitt ner 1–1,5 kilo i veckan. Det uppnås genom att följa de fyra grundstenarna: mat, motion, motivation och möten. Just mötena har varit en svår bit att locka männen till. Nu tror konsulenterna som driver den nya pilotklassen i

Helsingborg på ett trend-brott.– Det har ryktats om att det ska komma hit ett helt pokergäng från Höganäs. Det är ett bra sätt, säger Jenny Olsson, själv med i Viktväktarna sedan 1996.

Hennes målsättning för den nya gruppen är klar.– Vi ska få männen som kommer hit på invägning att nå sin målvikt och sedan klara av att hålla den.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro