ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är det redan förkylt

Josefin Svenberg · 10 Sep 2012
Uppdaterad 10 Sep 2012
Jenny Johansson, 31, föräldraledig, Stockholm, med barnen Elsa, åtta månader,  och Signe, 3: — Ja, Elsa har varit förkyld men det var inte så farligt. Det är bara  att  vänta tills det går över. 

Jenny Johansson, 31, föräldraledig, Stockholm, med barnen Elsa, åtta månader,  och Signe, 3: — Ja, Elsa har varit förkyld men det var inte så farligt. Det är bara  att  vänta tills det går över.  Foto: Lotta Bergseth


klar

Artikellänk är kopierad

I slutet av augusti berättade Metro att den regniga och solfattiga sommaren kunde försämra immunförsvaret och ge en sjuk höst. Redan nu kan Vårdguiden i Stockholms läns landsting se en boom av förkylningar.

– Det har varit en markant ökning av förkylningssymtom den senaste veckan, både när man tittar på vad som är mest läst på Vårdguiden.se och vad stockholmarna ringer om till vår sjukvårdsrådgivning, säger Kim Nordlander, chef för Vårdguiden, till Metro.

Under vecka 35 handlade hela 19 procent av alla samtal till Vårdguiden om förkylningssymtom. Och på Vårdguiden.se syns en tredubbling av antalet som läste förkylningssidorna under perioden 31 augusti–6 sep tember, jämfört med 31 juli–    6 augusti.

– Det är tydligt att många blir sjuka på hösten, när vi kommer tillbaka till arbete och skola och beblandar oss med varandra inomhus.

Till den som ännu inte har drabbats av höstförkylningen har Kim Nordlander ett enda tips:

– Tvätta händerna! Det såg vi till exempel under och efter svininfluensan, hur mycket det betydde att många höll hårt på hygienen och använde desinfektion.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro