ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är det slut med bara bröst på sidan tre i The Sun

TT · 20 Jan 2015
Uppdaterad 22 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Den brittiska tabloidtidningen The Sun ska upphöra med den kontroversiella traditionen att ha en barbröstad ung kvinna på tidningens tredje sida.

Uppgiften kommer från brittiska The Times som, liksom The Sun, ägs av mediemogulen Robert Murdoch. Enligt tisdagens The Times var den topless-modell som var på bild i fredags den sista i sitt slag.

Den fyra decennier gamla traditionen med "sidan-tre flickor" har länge kritiserats och anses sexistisk. Till och med Murdoch själv beskrev den förra året som "gammaldags". ►De klippte ut alla män och kvinnor ur The Sun – resultatet är häpnadsväckande

The Sun är en av Storbritanniens mest lästa dagstidningar och ett upprop för att få stopp på toplessbilderna har tidigare samlat mer än 217 000 namnunderskrifter.

Kampanjgruppen "Inga mer sidan 3" välkomnar nu beskedet och kallar det "en i sanning historisk dag och en stor dag för folkets makt."UPPDATERING: Nyheten visade sig vara falsk – The Sun slutar inte med topless-tjejer

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro