ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är det slutockuperat vid Riksbanken

Clarence Frenker · 29 Feb 2012
Uppdaterad 29 Feb 2012

Efter fem månaders kamp – nu rivs Occupy Stockholms tältläger vid Brunkebergstorg. – Jag tycker det är sjukt. De är hur många som helst och jagar bort oss som brottslingar, säger Shane Lemon, 18.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigt i morse påbörjade polisen en avhysning av de ockupanter från Occupy Stockholm som sedan den 15 oktober förra året slagit läger utanför Riksbankens lokaler vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Närmare ett 20-tal poliser deltog i insatsen, som beräknas pågå hela förmiddagen. – Det är polismyndigheten som utför en handräckning åt trafikkontoret där de kommer att riva de fasta byggnaderna och de stora tälten som är uppförda trots att man inte får det enligt plan- och byggnadslagen, säger Rickard Berglund, poliskommissarie vid Stockholmspolisen. – I samband med det gör vi ett ingripande där man begått brott mot ordningslagen, det vill säga olaga kamping samt olaga kraftavledning, lite skadegörelse och annat vi konstaterat i parken, säger Rickard Berglund.

Hela Brunkebergs torg var på morgonen avspärrat. Tillsammans med trafikkontoret hjälpte polisen till med att montera ned tält och att tömma lägret på skräp och andra föremål som under månader samlats på platsen.

De få ockupanter som fortfarande bodde i tältlägret hänvisades till Beridarbansgatan, bara ett 20-tal meter bort. – Jag tycker det är sjukt. De är hur många som helst och jagar bort oss som brottslingar. Man undrar ju varför de inte är på plattan i stället?, säger Shane Lemon, 18, som bott i lägret till och från.

Foto: Klara Leo
Foto: Klara Leo
Foto: Klara Leo
Foto: Klara Leo
Foto: Klara Leo
Foto: Klara Leo
klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro