ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är det superbilligt att resa till solen

Gustaf Eriksson · 7 Dec 2012
Uppdaterad 10 Dec 2012

Foto: Scanpix


300 kronor. Mer än så behöver en resa till sol och värme inte kosta. För den som vill fly julstressen finns det just nu mängder av billiga sista minuten-resor.

klar

Artikellänk är kopierad

Har du redan tröttnat på snön? Kryper kylan och mörkret dig inpå skinnet? Blir du matt av bara tanken på julstress? Lugn, räddningen är närmare än du kanske tror. Sista minuten-resorna till solen är nämligen superbilliga just nu.  – Det brukar bli lägre priser från slutet av november till dagarna innan jul, och så är det även i år, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving. 

Bakom de låga priserna ligger en klen efterfrågan.  – Under veckorna före jul vill de flesta vara hemma och förbereda inför helgerna. Det är samma sak i slutet av maj och i början av juni då det är mycket studentmottagningar och sådant, säger Magdalena Öhrn. 

Ving säljer nu sista minuten-flygbiljetter till charterklassikern Gran Canaria för 300 kronor. Hos konkurrenten Apollo kan du boka en veckolång resa till Fuerteventura med ospecificerat boende för under tusenlappen per person i delat dubbelrum. Med Fritidsresor kan du flyga till Hurghada i Egypten för ungefär 900 kronor. Efter den 20 december sticker dock priserna iväg rejält, för att vända ned igen efter trettondagsafton.

Det resmål som ökat i popularitet mest i vinter är Karibien, enligt Magdalena Öhrn. – Det har till viss del att göra med den billiga dollarn. Men jag tror också att Karibien är den ultimata semesterdrömmen för många med fantastiska stränder, romdrinkar och vajande palmer, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro