ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är fika ute

Anders Göransson · 1 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Calle Stehag, 20, hjälper till att bygga uteservering på pappas restaurang Strix på Drottninggatan. 

Calle Stehag, 20, hjälper till att bygga uteservering på pappas restaurang Strix på Drottninggatan.  Foto: Saga Lundqvist


klar

Artikellänk är kopierad

Uteserveringar är – inne. Nu går startskottet för årets säsong.Det skruvades, fixades och bars ut bord och stolar lite här och var i Stockholm i går. För restauranger och kaféer är den 1 april ett viktigt datum – då får de öppna sina uteserveringar.

Resultatet: pengar, pengar och pengar.– När det är fint väder kan det betyda rejält ökad omsättning. Här går det dessutom att sitta under tak – det blir egentligen som en extra matsal till, säger Gunnar Lindblad, restaurangchef för Strix på Drottninggatan.

Många krögare ber en bön om vackert väder under våren och sommaren – det betyder torra strupar och en rejäl skjuts åt öl-  och vinförsäljningen.

Kraven för att öppna uteserveringar är att de är lättillgängliga, handikappanpassade och att de inte ska hindra folk på trottoaren att komma förbi.

Generellt är uteserveringar tillåtna mellan den 1 april och 15 oktober, annars krävs särskilt tillstånd. Somliga krogägare har dock tjuvstartat i det fina vädret och ställde ut bord och stolar redan förra helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro