ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är kaffeköttet här

Metro · 2 Nov 2011
Uppdaterad 2 Nov 2011
USA:s armé har utvecklat det nya kaffeköttet som ska råda bot på både hunger och trötthet.

USA:s armé har utvecklat det nya kaffeköttet som ska råda bot på både hunger och trötthet.


klar

Artikellänk är kopierad

Den amerikanska krigsmakten har ett nytt vapen – kaffeköttet slår två flugor i en smäll genom att bota både hunger och trötthet.

Att förse trupperna med näringsrik och aptitlig mat har varit ett stort problem för den amerikanska armén. Smaken får ofta stryka på foten då färdigrätterna måste klara av upp till tre år på hyllan i 37-gradig värme. Men nu har en forskningsanläggning utanför Boston tagit fram flera nya välsmakande rätter, skriver Washington Post.

Kaffeköttet liknar den amerikanska klassikern Beef Jerky – torkade köttstrimlor med kryddig smak – och portionen motsvarar ungefär en kopp kaffe. Förutom koffein har utvecklarna spetsat köttet med kosttillskott som Omega 3 ​​och Curcumin, ett ämne som utvinns ur gurkameja och som verkar antiinflammatoriskt.

Zapplesauce är en annan nyhet. Åppelmoset är fyllt med Maltodextrin, en kolhydrat som är tänkt att ge soldaterna en extra turbokick innan de ger sig ut i fält.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro