ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är Magine här på riktigt

Aron Andersson · 26 Mar 2013
Uppdaterad 26 Mar 2013
Magine_guide

Magine_guide


klar

Artikellänk är kopierad

Magine_kanaler
Magine_kanaler
Alla kanaler i Magine
Alla kanaler i Magine

Tv-tjänsten Magine har nu lanserats skarpt. Typ. Det gäller fortfarande att anmäla sig på Magines sajt för ett konto, men beta-stämpeln är bortplockad.

För den somlyckats missa tjänsten, som kallats för tv-världens Spotify (hur många olika branschers Spotify ska vi får höra om innan vi dör!?), handlar det alltså om en nätbaserad kabel-tv-konkurrent. I bilden går det att se precis vilka kanaler som ingår i det kostnadsfria grundutbudet, respektive det utbud som kostar 99 kronor i månaden.

Gränssnittet har också fått en viss uppdatering, liksom introduktionsguiden för nya användare som du ser ovan. Det är, åtminstone i mobilen, lite snyggare än tidigare, men fungerar i princip på samma sätt.

Till en början var det möjligt att se alla program upp till sju dagar efter det att de sänts. Den funktionen är nu begränsad på ett antal kanaler, däribland SVT. Detta var en av Magines styrkor som dessvärre gått förlorad. Men det fungerar alltså fortfarande för många program.

99 kronor är ett okej pris med tanke på vilka kanaler som ingår. Magine är dock knappast ensamma på marknaden längre och exempelvis Telia har redan hunnit lansera tjänsten Play+ som fungerar på ett liknande sätt. Precis som för Magine finns Play+ även till mobilen och surfplattan. Telias månadsabonnemang kostar däremot 149 kronor och än så länge har inte mobilappen stöd för Airplay (för Iphone och Ipad), vilket är ett kraftigt handikapp i jämförelse med Magine.

Dessutom erbjuder Telia specialpaketet Play+ HBO, för den som väljer bort HBO Nordics egen playtjänst. Det kostar endast 79 kronor i månaden för den som har bredband eller mobilabonnemang hos Telia.

Något som fortfarande saknas i Magine är HD-kanaler vilket också är en brist. Än så länge får betygstvåan nog stå kvar.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro