ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu är Spotify Discover här

Aron Andersson · 29 Apr 2013
Uppdaterad 8 Maj 2013
Discover Preview

Discover Preview


klar

Artikellänk är kopierad

Spotify Discover
Spotify Discover

Nu ska Spotify hjälpa dig att upptäcka ny musik. Spotify Discover ger skräddarsydda tips efter dina lyssningsvanor.

Sakta men säkert släpper Spotify fram de nya funktioner som presenterades för rätt längesedan. Senast ut är Discover som ska tipsa användaren om passande musik. Just denna funktion kommer rätt nära inpå att Twitter Music lanserats.

För Spotifys del handlar det egentligen om en ny flik i programmet (både till dator och mobil) där ”What’s new” förvandlats till ”Discover”. Tjänsten rullas ut efterhand så det är oklart exakt när den når alla användare. Själv fick jag Discover till mobilen för någon vecka sedan, nu har jag det även på datorn, men till Ipad är det fortfarande ”What’s new” som gäller (liksom i webbläsarversionen av Spotify).

I övrigt är Discover inte särskilt komplicerat. Det är egentligen en lång lista med tips, baserat på vad du lyssnat på tidigare. För den som gillar att upptäcka nya artister är detta en effektiv metod, om än inte särskilt revolutionerande. Själv får jag direkt veta att Christopher Owens spelat in en akustisk version av senaste albumet Lysandre.

Tipsen kan vara artister, album, låtar, nya släpp, spellistor, recensioner (från musiksajten Pitchfork) eller konserttips (från Songkick). Det är åtminstone den typen av rekommendationer som jag ser i mitt flöde för tillfället. De är ofta formulerade som: Du lyssnade på XXX och YYY, kanske skulle du gillar ZZZ? När de gäller spellistor kan det även vara listor som innehåller låtar och artister som du lyssnat på tidigare.

Något som är ganska toppen med Discover är möjligheten att provlyssna på tipsen utan att avbryta den pågående spelkön. Det går nämligen att klicka och hålla inne musknappen på något av tipsen för att den musik du spelar för tillfället ska tystas samtidigt som du hör ett smakprov. Men så fort du släpper så fortsätter musiken du lyssnade på tidigare. Det är extremt smidigt.

I och med att det sedan en tid tillbaka går att följa artister och vänner är det väl egentligen bara funktionen ”Collection” som inte har lanserats ännu. Samtliga nyheter presenterades redan i december förra året men först nu börjar de vara på plats.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro