ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu åtalas kaféägaren återigen för sexofredande mot unga jobbsökande

Sebastian Chaaban · 13 Feb 2014
Uppdaterad 13 Feb 2014

Kvinnan fick en chock vid anställningsintervjun på kafét. Ägaren ska ha erbjudit henne pengar för en lapdance” och frågade om hon var intresserad av gruppsex. Nu åtalas kaféägaren för sexuellt ofredande – igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Polisen

Metro har tidigare skrivit om mannen i 30-årsåldern som driver ett populärt kafé i Gamla stan i Stockholm.

Kaféägaren åtalades i slutet av förra året för flera fall av sexuellt ofredande mot tre unga flickor som sökte jobb på kafét. Samt för att försökt köpa sex av en av flickorna, en 16-åring.

►Kaféägare anklagas för sexofredande av unga jobbsökande

Nu åtalas mannen igen – för sexuellt ofredande mot två unga kvinnor som också sökte jobb på kafét.

En 21-årig kvinna berättar att mannen under anställningsintervjun frågade: ”vad skulle du tycka om ifall jag trycker upp dig mot en vägg och kysser dig?”

Han erbjöd även pengar för en ”lapdance” och frågade om hon var intresserad av gruppsex, enligt åtalet.

En 22-årig kvinna provjobbade på kafét när 30-åringen ska ställt flera kränkande frågor.

Han ville smiska henne, frågade om hon ville sitta i knät, samt om 22-åringen ville ”ställa sig mot en vägg för en snabbis”.

Händelserna ska ha inträffat innan kaféägaren åtalades förra året.

Fler kvinnor kan ha sexofredats av kaféägaren.

Mannen förnekar brott och hävdar i förhör att det var flickorna som flörtat med honom under anställningsintervjun, och att flickorna inte hade fått något jobb.

– Han förnekar gärningarna. Alla kan inte få jobb på kaféet, kanske någon är missnöjd. Det är fler som sökt jobb än de här tjejerna som inte gjort någon form av anmälan, har mannens försvarare, advokat Anders Bohmansson, tidigare sagt till Metro.

30-åringen dömdes även 2011 för olaga hot och hemfridsbrott till villkorlig dom och dagsböter. 

LÄS MER:

► Noll kronor i hyra i utbyte mot sex.

Facket: Sextrakasserier ett jätteproblem

Sexuella trakasserier är ett stort problem inom hotell- och restaurangbranschen. Men kvinnorna vågar inte anmäla av rädsla för att förlora sina jobb.

– Det här är ett jätteproblem som vi kommer att fokusera på under nästa år. Vi måste stärka kvinnorna så att de vågar anmäla, säger Annika de Klonia, ombudsman på Hotell- och Restaurangfackets avdelning för Stockholm-Gotland.

Enligt henne är det inte bara unga jobbsökande som får sexuella förslag.

– De unga tjejerna är svåra att få grepp om eftersom det ofta handlar om tillfälliga jobb. Men stor del av våra medlemmar är kvinnor och många har utländsk bakgrund, exempelvis inom hotellstädning. De vågar inte ta strid mot arbetsgivaren och anmäla sexuella trakasserier.

Vid en eventuell anmälan står ord emot ord:

– Många kvinnor drar sig för att anmäla. Det blir inte tagna på allvar och arbetsgivarens ord väger tungt, säger Annika de Klonia.

LILIAN ANDERSSON

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro