ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu återupplivas Heroes”

Tobias Berg · 24 Feb 2014
Uppdaterad 24 Feb 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Heroes-skådisarna Sendhil Ramamurthy, Ali Larter, Masi Oka and Greg Grunberg.
Heroes-skådisarna Sendhil Ramamurthy, Ali Larter, Masi Oka and Greg Grunberg.

Fyra år efter att tv-serien ”Heroes” lades ner på grund av dåliga tittarsiffror återupplivas den nu av NBC. ”Heroes reborn” är det senaste exemplet på en ny amerikansk trend där kanalerna gör miniserie-events av klassiska titlar.

– Man måste fråga sig om de har slut på idéer, säger Linus Fremin, skribent på tvdags.se

”Heroes reborn” kommer sändas 2015 men redan i år kommer en miniserievariant på Fox succéserie ”24”, som även den lades ner 2010. NBC producerar även en miniserieversion av filmklassikern ”Rosemarys baby” från 1968.

Enligt Linus Fremin är det ett förändrat och mer konkurrensutsatt tv-landskap med nya aktörer som fått de traditionella tv-kanalerna att återanvända sina gamla programs starka varumärken för att försöka locka tillbaka tittare.

– Många av dessa återupplivade serier sändes innan tjänster som Netflix fanns och när folk verkligen följde tablå-tv och det var en familjeangelägenhet. Det är de som de traditionella tv-kanalerna försöker komma åt igen, säger han.

Linus Fremin spår dock ingen lysande framgång för återupplivade ”Heroes”.

– Jag tror egentligen få vill ha tillbaka den, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro