ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu bjuds vi hem till stockholmarna

Anneli Sandberg · 1 Okt 2012
Uppdaterad 1 Okt 2012
Cecilia Åkerdahl, producent för Hemmetförmedlingen. 

Cecilia Åkerdahl, producent för Hemmetförmedlingen.  Foto: Bea Tigerhielm


Vad gör att en plats känns som hemma och en annan inte? Det och mycket annat kommer vi att veta då hundratals stockholmare har berättat om sina hem.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan hösten 2011 har Stockholms stadsbibliotek och Stockholms stadsmuseum samarbetat med temat Hemmet. De har bett stockholmarna berätta om sina hem och responsen var positiv. Närmare 400 berättelser kom in. 

– Vi är jätteglada, det var långt över förväntan. Vi har fått in berättelser som är roliga, som beskriver typiska Stockholmshem med dess tapeter och möbler. Men en del har också berättat om känslan att bo i Stockholm. Om hur svårt det kan vara, att man kan känna sig otrygg och ensam. Det är en hel del starka berättelser, ­säger Cecilia Åkerdahl, ­producent för Hemmetförmedlingen. 

Nu ska stockholmarnas berättelser förmedlas till allmänheten. I morgon klockan 18 går startskottet på Stockholms stadsbibliotek. Där ska skådespelaren Anna Pettersson läsa ett urval av bidragen. 

Under oktober månad kommer man kunna ta del av berättelserna genom utställningar, pjäser och uppläsningar på utvalda bibliotek.

På nätet finns en digital utställning på Hemmet.stockholm.se där man kan läsa fler berättelser, och från och med i dag finns ett magasin med delar av materialet på stadens alla bibliotek och på Stadsmuseet. Efter årsskiftet kommer allt material att finnas på Stockholmskallan.se.

Varje dag under oktober kommer dessutom en berättelse att publiceras i Metro. Varje fredag är det en känd författare som berättar om sitt hem, övriga dagar är det ”vanliga” stockholmare.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro