ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu blir det dyrare att bo i innerstan

Emelie Nyman · 19 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Stockholms hyreslägen­heter har haft felvärderade hyror, slår Hyresmark­nadskommittén fast. Nu ska det geografiska läget spela större roll.Hyressättningen beror på en rad kvaliteter. Just läget spelar stor roll för många hyresgäster. I Stockholm har i stället fastigheternas byggår stått i fokus för hyrorna.– Det är en anledning för Hyresgästföreningen i Stockholm att tänka om. Hyrorna är inte satta på rätt sätt, säger Barbro Engman, förbundsordförande i Hyresgästföreningen.

Hyresmarknadskommittén har nu beslutat att den genomsnittliga hyreshöjningen på 2,75 procent ska fördelas. Det innebär att hyrorna på innerstadslägenheter kan komma att höjas med 3,25 procent och vissa nybyggda med endast 1,5.

Beslutet kom efter Svenska Bostäders och Hyresgästföreningen i Stockholms olika tolkningar av hyreshöjningarna. Svenska Bostäder vill kunna höja hyror på innerstadslägenheter.

Delegationen i Hyresgästföreningen i Stockholm som arbetar med förhandlingar har däremot arbetat mot fördelade hyror. Men nu får de backa och acceptera att likvärdiga lägenheter blir dyrare på Östermalm jämfört med förorten.    

klar

Artikellänk är kopierad

Emelie Nyman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro