ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu blir det ordning och reda på dina googlingar

Kristoffer Rengfors · 4 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
En sökning på "Dead Rock Stars" gjord i  Google Squared.

En sökning på "Dead Rock Stars" gjord i  Google Squared.


klar

Artikellänk är kopierad

Nu ska Google göra det enklare att ordna och jämföra fakta. Google introducerar funktionen Squared, som helt enkelt bygger faktarutor som användarna själva skapar.Med Google Squared ger en sökning på exempelvis "dead rock stars" ett fakta fält med Elvis och ett gäng andra avlidna musiker. I kolumner och rutor går det sedan att skriva in andra döda rockstjärnor som exempelvis Joe Strummer eller Kurt Cobain. Google skapar då fält med fakta om dessa personer. Till varje person går det sedan att utöka med nya fakta som födelseplats, aktiva år med mera. Allt spaltas upp så det enkelt går att se vem som föddes först, vems som dog när osv.Samma typ av sökningar går att göra efter mobiltelefoner, datorer, dammsugare, indianhövdingar eller franska kungar. Alla sökresultat spaltas upp och gör det möjligt att jämföra vilken fransk kung som levde längst, vem var rikast osv. Än så länge är Google Squared inte en färdigutvecklad tjänst, varför all fakta inte finns om allt ännu. Men det är ändå relativt enkelt att samla in information. Användaren kan även välja vilka källor informationen ska komma ifrån, och se vilken trovärdighet Google tycker att varje källa har.

En sökmotor med liknande tänk som Google Squared är Wolfram Alpha, som kan jämföra olika sökresultat och presentera fakta på mer detaljerade sätt än traditionella sökmotorer.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro