ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu blir Idol (ännu) mer spännande

Sara Stolt · 13 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Klicka för större illistration. 

Klicka för större illistration. 


klar

Artikellänk är kopierad

Markus Fagervall vann förra årets tävling.
Markus Fagervall vann förra årets tävling.

Kvalveckan i ”Idol 2007” ska bli mer spännande. Metro kan nu berätta om programmets nya upplägg.

Nu bryter ”Idol” gamla mönster och anammar inslag från den amerikanska upplagan av tv-programmet.– Det var i princip ”copy, paste”. Vi är nöjda med förra årets program men ville hitta nya tillvägagångssätt som gör det roligt för tittaren, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för "Idol 2007”.Under vecka 39, som är årets kvalvecka, tävlar de sexton killarna och tjejerna var för sig. På måndagen sjunger åtta killar och dagen därpå tävlar åtta tjejer. I varje program röstas två personer ut och på onsdagen är det killarnas tur igen. Av de sex kvarstående slås en person ut, något som upprepas på torsdagen då en av tjejerna åker ut.

Det innebär att fem tjejer respektive fem killar har gått vidare. På fredagen får dessutom de utröstade personerna en andra chans. Den som får flest tittarröster återfår sin plats i tävlingen. – De tävlande får visa upp sig fler gånger än tidigare. Det gör att tittarna får en närmare relation till dem och blir mer engagerade, säger Pelle Porseryd.Jurymedlemmen Daniel Breitholtz, 29, håller med.– Först och främst är jag glad att vi i juryn väljer ut sexton personer till kvalveckan. Det har ju varit fler tidigare så nu är det större chans att vi får välja folk som verkligen har där att göra, säger han.

Daniel Breitholtz tilltalas av det nya upplägget och säger:– Jag hyllar det på pappret. Trots att det här är Sveriges mest engagerande program är det skönt att de hittar lite nya grepp.Dessutom tror han inte att programmet blir lika enkelriktat som förra året. Han tycker att ”Idol 2006” innehöll alldeles för mycket rocktjejer och att det berodde på att dessa inte ställdes mot varandra i samma avsnitt.– I år kan jag helt ärligt, även om det låter som en klyscha, säga att vi har bättre människor i programmet än någonsin tidigare, säger Daniel Breitholtz.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro