ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu blir Ingenting någonting

Anders Göransson · 21 Okt 2011
Uppdaterad 21 Okt 2011
Arkitektens bild av hur dagens Ingenting byggs upp med 750 lägenheter.

Arkitektens bild av hur dagens Ingenting byggs upp med 750 lägenheter. Foto: SKANSKA


Säljstart i helgen för lägenheter i Norra Karlberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Inom kort är det byggstart för den första etappen av en ny stor stadsdel som ska binda ihop Solna och Stockholm. Omkring 750 lägenheter planeras i området som hittills gått under namnet Ingenting, men som Skanska nu vill döpa om.

– Av Ingenting vill vi göra någonting, nämligen Norra Karlberg, säger Niclas Strahner på Skanska bostadsutveckling.

Med en byggtakt på runt 100 lägenheter om året är det tänkt att den nya stadsdelen ska stå klar om 8–10 år. Området ligger i Solna, norr om postens nya huvudkontor, men beskrivs i marknadsföringen hellre som Vasastans granne i väst, och en förlängning av norra Kungsholmen.

– Den bebyggelse vi ska bygga är stadslik och längre fram i tiden planerar man också att bygga hus ända ner till Pampas och Karlberg, säger arkitekten Jan Fidjeland.

Den nya stadsdelen byggs intill de byggnadsminnesmärkta hus från 1930-talet som tidigare var Statens bakteriologiska laboratorium, och som kommer att bevaras. Säljstart för de första lägenheterna sker i helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro