ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu blir kannibalism olagligt i Pakistan

Åsa Larsson · 24 Okt 2014
Uppdaterad 24 Okt 2014
Kannibalbröderna i Punjab har nu dömts till 12 år i fängelse.

Kannibalbröderna i Punjab har nu dömts till 12 år i fängelse. Foto: AP Photo/M.I. Haq


klar

Artikellänk är kopierad

I veckan kommer pakistanska lagstiftare att ta ställning till en ny kannibal-lag. Rykten har länge gjort gällande att landet har ett kannibal-problem, efter rapporter om uppgrävda  gravar och vilda historier om människoätare.

De flesta av dessa rykten har visat sig vara falska, men ett fall i Punjab-provinsen 2011 har nu lett till att Pakistan skärper sin lagstiftning.

Två bröder blev påkomna med att försöka göra stuvning på en nyligen avliden 24-årig kvinna. De erkände att de grävt upp fem gravar och ätit liken. Männen dömdes för gravskändning, men fick bara två års fängelse.

Männen släpptes 2013 och tidigt i år så kallades polisen till deras hus av upprörda grannar som känt en otäck lukt. Där hittade polisen ett avhugget huvud från en bebis. Den här gången dömdes bröderna under för brott som föll under landets terrorlagar och fick 12-åriga fängelsestraff.

Enligt lagförslaget ska den som gräver upp en kropp "i syfte att tillaga, äta, sälja eller använda till magi" kan dömas till mellan tio år och livstid i fängelse, skriver South China Morning Post.

Pakistan kommer därmed att ha en av världens mest utförliga lagstiftningar mot kannibalism, konstaterar Washington Post. I andra länder, däribland Sverige, faller brottet under andra rubriceringar, exempelvis brott mot griftefriden.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro