ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu blir museum gratis för nyanlända

Linnea Carlén · 29 Okt 2015
Uppdaterad 29 Okt 2015
Satsning ska ge nyanlända besökskort som ger dem fri entré till Stockholms museer.

Satsning ska ge nyanlända besökskort som ger dem fri entré till Stockholms museer. Foto: Fredrik Sandberg / TT & Hasse Holmberg


Efter årsskiftet blir museibesök gratis för alla. Men redan nu ska nyanlända få besökskort som ger dem fri entré till Stockholms museer.

klar

Artikellänk är kopierad

Initiativet kommer från Kulturförvaltningen och tanken är att museerna ska fungera som öppna mötesplatser dit den nyanlända och volontärer kan gå tillsammans, rapporterar Sveriges Radio Kulturnytt.

► LÄS MER: Museum gör hbtq-historia

– Egentligen är det ju inte givet att man är intresserad av museer det första man är utan det handlar väldigt mycket om möjligheten att ha en aktivitet, egentligen vilken aktivitet som helst och ett möte med en annan människa, säger museichef Ann-Charlotte Backlund på Kulturförvaltningen, en av de som står bakom statsningen.

Kulturförvaltningen i Stockholm har därför tagit fram ett besökskort som berättigar till ett inträde, men antalet kort per person är inte begränsade. Dessa kommer att delas ut på tillfälliga boenden och av frivilligorganisationer.

► LÄS MER: Fri entré införs på statliga museer

Vid årsskiftet blir museibesök gratis för alla på vissa statliga museum i Stockholm, Göteborg och Malmö. Detta efter överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet.

– Även om det är gratis entré kanske man vill att någon säger välkommen specifikt till den här gruppen, säger Backlund.

Följande museer ska få fri entré nästa år.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro