ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu blir robothunden filmstjärna

Aron Andersson · 24 Jul 2014
Uppdaterad 24 Jul 2014

Robothunden är konstruerad för att användas i krigsområden. Men nu har den fått en oväntad karriär – som filmstjärna.

klar

Artikellänk är kopierad

Produktplacering har just tagit ett kliv in i framtiden. Googles robothund har fått en biroll i kommande science fiction-rullen ”Young Ones”.

LÄS MER
Möt Cujo – robothunden som är soldatens bästa vän

Roboten Bigdog är utvecklad och tillverkad av amerikanska Boston Dynamics, ett företag som blev uppköpt av sökjätten Google sent förra året. Robothunden som tar sig fram i all möjlig terräng på fyra ben har medverkat i ett antal Youtube-klipp de senaste åren och väckt både fascination och skräck hos de som sett klippen.

Nu har en första trailer för filmen ”Young Ones” släppts, och i den har robothunden en central roll. Den får åtminstone avsluta hela trailern när dess siluett klättrar upp för en klippa.

The Verge har tidigare i år skrivit om hur det gick till när Bigdog fick sin roll i filmen, och där avslöjas att det inte är den faktiska roboten som är med i filmen. Bland annat lät originalet för mycket och en icke-fungerande kopia byggdes i stället för filmen.

Två skådespelare i tajts fick sedan simulera robotens ben och med hjälp av specialeffekter ser det ut som att den riktiga roboten medverkar i filmen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro