ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu blir SL-korten dyrare

Hugo Ewald · 10 Maj 2016
Uppdaterad 10 Maj 2016
Korten kommer bli dyrare.

Korten kommer bli dyrare. Foto: Bertil Ericson / TT


Från och med januari 2017 kommer SL:s månadskort kosta 830 kronor. Det har de fyra Allianspartierna i Stockholmslandstinget tillsammans med Miljöpartiet beslutat om.

klar

Artikellänk är kopierad

I januari 2017 kommer SL:s månadskort att bli dyrare. Det är resultatet av att de fyra Allianspartierna i Stockholms läns landsting kommit överens med Miljöpartiet om kollektivtrafikens finansiering. Det meddelades i en presskonferens under tisdagen, enligt Svd. ► LÄS MER: Minns du SL-korten från förr?

Priset för månadskorten höjd med 40 kronor, och från och med januari kommer alltså ett månadskort hos SL kosta 830 kronor. En enhetstaxa kommer dessutom att införas på SL:s enkelbiljetter, vilket innebär att zonerna försvinner.

Allianspartierna har länge velat höja priset på SL-korten, men eftersom de regerar i minoritet har de haft svårt att få igenom beslutet. Man försökte höja priset till 890 kronor under förra året, men Sverigedemokraterna röstade då emot beslutet.

Anledningen till höjningen är att SL saknar runt 400 miljoner kronor. ► LÄS MER: Höj priset för SL-kortet – man får mycket för pengarna

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro