ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu blommar affärerna

Katarina Arnstad Elmblad · 12 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Floristerna Erica Håkansson och Erica Engström på Blomsterringen/Ringens Blommor arrangerar några buketter som kärlekspar kan överraska varandra med. För lång och trogen kärlek rekommenderar de lång- eller kortskaftade rosor garnerade med brudslöja.

Floristerna Erica Håkansson och Erica Engström på Blomsterringen/Ringens Blommor arrangerar några buketter som kärlekspar kan överraska varandra med. För lång och trogen kärlek rekommenderar de lång- eller kortskaftade rosor garnerade med brudslöja. Foto: Lotta Imberg


• Två miljoner röda rosor säljs i morgon

klar

Artikellänk är kopierad

Krydda den nyutsprungna kärleken med en bukett av krysantemum och germini toppad med chilipeppar. Trenden inför årets alla hjärtans dag är busiga, lekfulla buketter med mycket färg.– Det ska vara mjukare former, mer av blommande blommor och mindre av det strama, mera busigt helt enkelt, säger Anna Ceder, informatör på Interflora.Men röda rosor never goes out of style.– Hur trendiga vi än blir så blir vi traditionella vid högtider och röda rosor står sig alltid, säger Anna Ceder.Alla hjärtans dag är en riktig blomsterhögtid – blomsteraffärerna ökar sin försäljning med tio gånger denna dag. Hela två miljoner röda rosor säljs under alla hjärtans dag i Sverige.Enligt Anna Ceder är  mormorsblommor som pelargon och sankt paulia på stark frammarsch.Choklad och blommor går gärna hand i hand.På Chokladfabriken tillverkar man egna praliner. En drömtillvaro för den chokladfrälste.Ägaren Martin Isaksson rekommenderar några praliner som det står hej på och ett hjärta till flirten.– Det är ganska oskyldigt.Har man precis träffats satsar man på en blandad kompott av praliner för att se vad ens käraste gillar.Efter fem år är det kanske läge att fria. Varför inte överräcka en ask med praliner dekorerade med Vill du gifta dig med mig?

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro