ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu börjar jakten på nästa stjärna

Emma Björkman · 3 Apr 2011
Uppdaterad 4 Okt 2011
Erik Hassle har fått en succéartad karriär efter att han kom tvåa i Metro on Stage 2008. Ulrik Munther har nått stor framgång på nätet.

Erik Hassle har fått en succéartad karriär efter att han kom tvåa i Metro on Stage 2008. Ulrik Munther har nått stor framgång på nätet.


Musiktävlingen Metro on Stage är i gång. Nu är det dags för dig som gör egen musik att anmäla dig. Det här letar juryn efter i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Hassle gjorde det, Den Svenska Björnstammen, Royal Republic och Ulrik Munther likaså – de var med och tävlade i Metro on Stage och nu har de framgångsrika musikkarriärer. I dag går startskottet för årets Metro on Stage – nu är det dags för alla talanger som skriver sin egen musik att anmäla sig till tävlingen. – Tveka inte att söka utan se till att vi hjälper till att vaska fram nya stjärnor, säger Anders Johansson. Han är ordförande för huvudjuryn – som tar över efter att screeningjuryn gjort ett första urval bland artisterna – och driver A&R-bolaget Albot&albot med artister som Veronica Maggio, Sahara Hotnights och Swingfly. Både screeningjuryn och huvudjuryn har koppling till musikbranschen på olika sätt (läs mer om juryn i Metro Wkd på fredag). Vad letar juryn efter i år? – Vi letar efter originalitet, ett brett tilltal och uppskattar alltid kvalitet. Vi vill hitta kommande grejer som utmanar lyssnarna på ett nytt sätt, det har tidigare finalister visat prov på. Anders Johansson uppmanar alla som gör sin egen musik att söka, även de som har liten erfarenhet. – Det finns en uppsjö av exempel på artister som har skrivit sina stora hitlåtar tidigt i karriären.  Låt inte lite erfarenhet bromsa er utan skicka in era bidrag och låt oss avgöra hur bra ni är. Vinnaren får marknadsföring för 3,5 miljoner i Metros olika kanaler och spelningar under festivaler som Way Out West i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro