ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu börjar politikerveckan som utmanar Almedalen

Anton Säll · 8 Jun 2017
Uppdaterad 8 Jun 2017
Stefan Löfven är en av nio partiledare som talar under politikerveckan i Järva.

Stefan Löfven är en av nio partiledare som talar under politikerveckan i Järva. Foto: Jessica Gow/TT


På lördag börjar politikerveckan i Järva. Partiledare från både Feministiskt initiativ och riksdagspartierna kommer att hålla tal. Det är viktigt att föra demokratin närmare medborgare”, säger Ahmed Abdirahman som anordnar politikerveckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Under våren har politikerveckan i Järvaområdet seglat upp som en av de viktigaste händelserna inom den svenska inrikespolitiken i år. Från och med lördag och i åtta dagar framåt kommer bland annat partiledarna från alla riksdagspartier och Feministiskt initiativ för att hålla tal.

Det här är andra året som politikerveckan – som anordnas på Spånga IP – går av stapeln. Förra året var premiären, men då var intresset klenare än i år.

Ahmed Abdirahman är ordförande för Global Village som anordnar politikerveckan i Järva.

Varför vill ni starta upp det här?

— Det är viktigt att föra demokratin närmare medborgare, framför allt individen så att människor får chansen att lära känna politikerna och få chansen att ta upp frågorna som är viktiga för dem. vare sig det handlar om hur man är som individ eller som bostadsområde, säger Ahmed Abdirahman.

Hur har gensvaret varit från politikerna? 

— Fantastiskt. Vi har ministrar, opposition,  alla partiledare och ja.. det är helt galet. Man kan inte tänka sig att en liten organisation och ett par ungdomar från förorten får tag på så många politiker. Det är sjukt. Vi är stolta, glada och tacksamma för allas intresse. Det är bara tillsammans som vi kan göra det här. Nu hoppas vi att resten av samhället hör oss, säger Ahmed Abdihraham.

pil
Politikerveckan i Järva

Plats: Spånga IP

Datum: 10-18 juni

Tid: Varje dag mellan 14.00-20.00.

Partiledare per dag:

Lördag – Victoria Kawesa, Feministiskt InitiativSöndag – Jan Björklund, LiberalernaMåndag – Gustav Fridolin, MiljöpartietTisdag – Anna Kinberg Batra, ModeraternaOnsdag – Annie Lööf, CenterpartietTorsdag – Jonas Sjöstedt, VänsterpartietFredag – Jakob Forssmed, KristdemokraternaLördag – Jimmie Åkesson, SverigedemokraternaSöndag – Stefan Löfven, Socialdemokraterna

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Säll
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro