ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu börjar striden om Öresundstrafiken

Metro–TT · 19 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Malmö centralstation.

Malmö centralstation.


Nu ska transportbolagen buda om miljardkontraktet

klar

Artikellänk är kopierad

KONTRAKT. SJ med Hongkongbolaget MTR och danska DSB tillsammans med brittiska First är favoriterna när budgivningen om Öresundstrafiken börjar i dag. Kontraktet löper på sju år och är av modell större. 7 miljarder kronor beräknas det eftertraktade avtalet vara värt. Det gör den till en av de största upphandlingarna i svensk historia.– Vi har skött trafiken, varit initiavtagare och kan trafiken väl, säger Philippe Planchard, affärsutvecklare på DSB till Metro.– Vi vill konkurrera mot bilen som transportmedel och med den här konstellationen har vi väldigt bra förutsättningar, säger Helene Leufstadius, avtalschef på SJ till Metro.

Öresundstrafiken har präglats av strul och regionen har lidit av växtvärk. Försenade tåg, dåligt med sittplatser och förvirrade regler har skapat missnöjda resenärer. DSB och SJ är rörande överens om att en utökad punktlighet och bättre service är prio ett. Flera andra storspelare finns på banan. Deutsche Bahn, brittiska Arriva och franska Veolia som tidigare hette Connex vill samtliga lägga beslag på den heta Öresundstrafiken.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro–TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro