ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu börjar svenskarnas jakt på de åtråvärda major-platserna

Erik Glanell · 29 Jun 2018
Uppdaterad 29 Jun 2018
Ninjas in Pyjamas och Red Reserve är två av de svenska lagensom kämpar för en chans att ta sig till majorn.

Ninjas in Pyjamas och Red Reserve är två av de svenska lagensom kämpar för en chans att ta sig till majorn. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Kampen om en plats i Counter strike-majorn i London står för dörren. Men först ska de lyckliga åtta utses i helgens stängda minor-kval som trampar igång redan under fredagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den svenska närvaron i den europeiska delen av det stängda kvalet till minor-turneringen går inte att klaga på. Av 16 lag är inte mindre än tre helsvenska. Det tillsammans med Heroics Adam ”Friberg” Friberg och Andreas ”MODDII” Fridh gör att antalet svenskar är högre än någon annan nation på spelarfronten.

Ninjas in Pyjamas är det mest iögonfallande laget bland de svenska deltagarna. Laget gjorde sig nyligen av med awp-stjärnan William ”draken” Sundin för att med sin ersättare Jonas ”Lekr0” Olofsson sluta på en 5-6:e plats i Asia Championship. Nu har laget spelat ihop sig några veckor till och har pressen på sig att visa att bytet var rätt beslut.

HeatoN tror på dubbelt svenskt

I det senaste avsnittet av podden Nipcast med Emil ”Heaton” Christensen och Ninjas in Pyjamas vd Hicham Chahine tar esportlegendaren upp varför det behövs ett svenskt avancemang från minorn.

– Svensk Counter strike behöver framgångar. Fnatic har vunnit några turneringar och NiP har vunnit några turneringar. Men för att vara ärlig är svensk Counter strike inte alls vad det brukade vara och jag både tror och hoppas att Sverige kommer att börja prestera igen. Jag vill ha tre-fyra topplag precis som Danmark har och vi är inte där just nu, men jag hoppas att vi kommer dit, säger Emil ”HeatoN” Christensen efter att ha tippat Ninjas in Pyjamas och Red Reserve som de två lag som till slut tar sig till majorn.

Japaleno gjorde succé i öppna kvalet

Red Reserve som fram till för bara någon vecka sedan var känt som Godsent är ett svenskt ”wild card” som fortfarande har kvar att ta steget ut bland de stora namnen. Talangen finns där och kanske blir det här deras chans att visa upp sig efter besvikelsen i Dreamhack Open.

LÄS MER
Experten: Svenska CS-scenen saknar djupet Danmark har

Det svenska lag som sticker ut mest är dock Japaleno som tagit den långa vägen genom det öppna kvalet för att ta sig hit. Att de har en chans mot lag som AGO, Heroic och NiP får ändå anses vara osannolikt.

Åtta av lagen i kvalet går vidare till europeiska minorn 19 juli där de två lag som placerar sig bäst kvalificerar sig till den stora majorn i London i september.

Första matcherna spelar 18:00 under fredagen.

pil
Svenskhoppen i stängda minor-kvalet

Ninjas in PyjamasChristopher ”GeT_RiGhT” AlesundPatrik ”f0rest” LindbergFredrik ”REZ” SternerJonas ”Lekr0” OlofssonDennis ”dennis” Edman

HeroicAdam ”Friberg” FribergAndreas ”MODDII” Fridh

Red ReserveFredrik ”freddieb” BuöHampus ”hampus” PoserLudvig ”Brollan” BrolinJoakim ”disco doplan” GidetunSimon ”twist” Eliasson

JapalenoDaniel ”djL ” NarancicJoakim ”Relaxa” GustafssonFredrik ”FREDDyFROG” GustafssonNiclas ”PlesseN” PlessenLinus ”Bååten” Bååt Andersson

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro