ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu byter Peter Springare-gruppen namn

Hugo Ewald · 12 Apr 2017
Uppdaterad 12 Apr 2017
I ett Facebookinlägg under onsdagen skrev Springare att han känner sig tvingad att återigen skriva att han tar kraftigt avstånd från nazism, rasism och näthat.

I ett Facebookinlägg under onsdagen skrev Springare att han känner sig tvingad att återigen skriva att han tar kraftigt avstånd från nazism, rasism och näthat. Foto: Petter Koubek/TT


Det omdiskuterade gruppen "Stå upp för Peter Springare" med över 200 000 medlemmar byter namn till "Vi som står upp för våra åsikter". Detta efter att Örebropolisen Peter Springare, som gruppen är döpt efter, har tagit avstånd från gruppens innehåll.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan Facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare” grundades den 5 februari har den snabbt blivit en av svenska Facebooks största. Gruppen, som startades för att stödja Örebropolisen Peter Springare, har sitt ursprung i ett Facebookinlägg där Springare uttalade sig om invandring och kriminalitet.

I ett Facebookinlägg under onsdagen skrev Springare att han känner sig tvingad att återigen skriva att han tar kraftigt avstånd från nazism, rasism och näthat.

”Vad gäller den stora supportergruppen ”Stå upp för Peter Springare” som finns på Facebook och som har runt 200 000 medlemmar, så kan jag konstatera att den uppenbarligen helt har spårat ur”, skriver han, som Metro tidigare berättat.

Under onsdagen valde gruppen då att byta namn. Men gruppen verkar ha svårt att bestämma sig – på kort tid bytte de namn fyra gånger och i skrivande stund heter gruppen ”#Jagärsåjävlatrött”.

”Han borde ta avstånd från sig själv” och ”Han har visat sig vara en bedrövlig människa. Frimurare dessutom”, skrev gruppens skapare i samband med Springares uttalande.LÄS MER: Peter Springare uppmanar alla att lämna Peter Springare-gruppen på Facebook

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro