ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu censurerar Google bloggare som lägger ut nakenbilder

Aron Andersson · 25 Feb 2015
Uppdaterad 26 Feb 2015

Foto: TT / Montage


Google sätter nu stopp för sex och naket. Bloggare som använder sökjättens plattform kommer i fortsättningen att censureras.

klar

Artikellänk är kopierad

”Från 23 mars 2015 kommer du inte att offentligt kunna dela bilder och video som är sexuellt explicita eller visar grafisk nakenhet på Blogger.”

Så skriver Google i sin nya policy om barnförbjudet innehåll. Det gäller bloggare som använder sökjättens bloggplattform Blogger.

På senare år har den blivit omsprungen av nya tjänster som Tumblr, Twitter och Instagram. Men förra året fanns över 500 miljoner aktiva användare på Blogger. 

Hur många av dessa bloggare som lägger ut nakenbilder är oklart, men nu är det hur som helst slut med det. Det finns dock undantag som visar att Google är mest inriktade på explicita porrbloggar.

”Vi kommer fortfarande tillåta nakenhet om innehållet är av betydande samhällsnytta, till exempel i konstnärliga, pedagogiska, dokumentära eller vetenskapliga sammanhang”, skriver sökjätten.

Det som händer den som bryter mot reglerna är att bloggen automatiskt blir privat. Det innebär att vem som helst inte längre kan surfa in på den. I stället behövs en särskild inbjudan från bloggaren. För framtida sexbloggare har Google däremot en ännu hårdare policy än så.

”För alla bloggar som skapats efter 23 mars 2015 kan vi ta bort bloggen eller vidta andra åtgärder om det innehåller material som är sexuellt explicit eller visar grafisk nakenhet som förklaras i vår innehållspolicy.”

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro