ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu drar de på turné

TT Spektra · 18 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Han fortsätter att fira sin 40-åriga karriär, men på sin nya turné tar Christer Sjögren med sig Pernilla Wahlgren. Som i sin tur fyller 30 som artist. Man kan ana turistmyllret i Londons West End i bakgrunden när Christer Sjögren lyfter på luren och på tydlig värmländska försöker berätta om resan. - Det är nytta förenat med nöje. Vi tog en tur hit för att snacka ihop oss och gå på musikal. - I går kväll såg vi "Sound of music", som både Pernilla och jag har spelat i hemma. Väldigt bra och proffsig, halvskriker han.

Den erfarna sångduon är alltså i England för att hämta inspiration till sin kommande, gemensamma vårturné. Egentligen en fortsättning på 40-årsjubilerande Christer Sjögrens krogshow från i höstas, men nu förlängd med några musikalnummer. - Jessica Andersson kunde inte vara med längre, jag behövde en ny duktig gästartist. Och vem passar bättre att sjunga "Sök dig till bergen" än Pernilla Wahlgren? Vi har jobbat ihop förut, personkemin stämmer, säger Christer Sjögren.

Det fina i kråksången är att även Pernilla Wahlgren har en långlivad karriär att fira. För 30 år sedan, bara elva år gammal, gjorde hon scendebut i musikalen "Annie" på Folkan i Stockholm. - Det är lite lustigt, för även då fick jag åka till West End. Jag har konstigt nog bara varit i London två gånger tidigare. Senast var för 20 år sen, säger hon när Christer Sjögren räckt över telefonen.

Att även hennes karriär skulle uppmärksammas på Christer Sjögrens nya turné var inte tanken från början. Pernilla Wahlgrens jubileum höll på att gå både huvudpersonen och henne själv förbi. - Vi satt och pratade om "Annie" och jag konstaterade att det gått ett tag sedan 1979. "Ja just det - 30 år."

Den stundande turnén, som förutom flera musikalduetter innehåller hits från Christer Sjögrens soloproduktioner och tiden i Vikingarna, startar i Örebro den 19 mars och avslutas på uthomhussenen Dalhalla i Rättvik den 6 juni.

Och dansbandskungen, vars senaste show var förlagd till Tyrol på Gröna Lund, är sugen på att ge sig ut på vägarna igen. - Ibland är det skönt att ligga still, Stockholm täcker ändå ett rätt stort område. Men samtidigt gillar jag att resa. Det är roligt att komma ut till de städer där min publik bor, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro