ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu drar Re:orient igång

Patrik Wirén · 6 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Hallå där Cecilia Hörnell

klar

Artikellänk är kopierad

... verksamhetsansvarig på Re:orientfestivalen som inleds i dag.

Vad händer i år? – I år pågår festivalen på fyra scener under fyra dagar. Framför allt skulle jag vilja lyfta fram sångerskan Kibariye från Turkiet, som spelar i Konserthuset, och Saad från Egypten, som kommer till Berns.

Ni har verkligen spritt ut er över stan i år. – Vi försöker hitta lokaler som passar artisterna. Saad består till exempel av 18 personer, och ungefär hälften av musikerna är ute i publiken och spelar. Då krävs det en stor salong.

Ni hade problem med att få visum för några av de turkiska artisterna, har det löst sig? – Artisterna det stått om har fått sina visum.

Ni startade festivalen 1993 med målet att förändra bilden av islam och arabvärlden. Hur har intresset förändrats genom åren? – Många har blivit kunnigare. Minoriteten från den här regionen har också ökat i Sverige, liksom utbudet.

Vad ser du själv fram emot mest i helgen? – Jag ser fram emot Kibariye och Niyaz, som är ett ungt band med persisk bakgrund som spelar på Stockholmsterrassen.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro