ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu drar värmen in – här blir det 24 grader under fredagen

Linus Lindgren · 19 Apr 2018
Uppdaterad 19 Apr 2018
Det blir varmt under fredagen.

Det blir varmt under fredagen. Foto: TT och Pixabay


Temperaturer på nästan 25 grader och sol är något som är vanligt i juni, juli och augusti. Men under fredagen blir det faktiskt så varmt på vissa håll i landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Det verkar som att det blir värmerekord för året under fredagen. I Kalmar förväntas det bli 24 grader varmt. Även i Stockholm, Göteborg och Malmö kommer det bli varmt under fredagen. Av storstäderna verkar det bli varmast i Stockholm med runt 23 grader. Malmö och Göteborg kommer att få runt 20 grader.

– Det blir nog värmerekord för året under fredagen. Det kommer i vilket fall bli mycket varmare än vad som är normalt för årstiden, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Det kommer också bli sol i hela Svea- och Götaland under större delen av helgen. Men det verkar som att värmen kommer avta i helgen enligt Alexandra Ohlsson.

– Värmen kulminerar under fredagen och kommer tyvärr avta i helgen. Men det blir ändå väldigt behagligt väder med temperaturer på runt 15 grader i Göteborg, Stockholm och Malmö, säger hon.

Både våren och sommaren dröjer ännu i Norrland. Där kommer det att bli moln och regn på vissa platser. I fjällen förväntas blötsnö.

Alexandra Ohlsson vill även påminna om att det ligger kvar tort gräs från förra året som lätt kan antända vid grillning.

– Kolla upp om det är brandförbud i din kommun, säger hon.

pil
Vädret i helgen:

Stockholm:Fredag: 23 grader och sol.Lördag: 14-16 grader. Växlande molnighet, möjligtvis en kortare regnskur på dagen.Söndag: 15 grader och sol.Göteborg:Fredag: 20 grader och solLördag: 15 grader och solSöndag: 15 grader och sol, molnigt på eftermiddagen.Malmö:Fredag: 20 grader och solLördag: 15 grader och solSöndag: 15 grader och sol, molnigt på eftermiddagen.

Källa: Källa: Alexandra Ohlsson, SMHI

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro