ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu fälls allt fler som köper sex

Lilian Andersson · 7 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Malmskillnadsgatan i Stockholm.

Malmskillnadsgatan i Stockholm.


Dubblering - för tredje året i rad

klar

Artikellänk är kopierad

Allt fler fälls för att ha köpt sex av prostituerade i Stockholm. På City åklagarkammare har antalet strafförelägganden om sexköp dubblerats – för tredje året i rad.Samtidigt är ett 20-tal personer just nu misstänkta för sexköp efter polisens tillslag de senaste veckorna.Polisens ökade närvaro på bland annat Malmskillnadsgatan och Mäster Samuelsgatan har gett resultat, enligt Jonas Trolle, kriminalinspektör på Citypolisens kommission för människohandel. Han är inte förvånad över att allt fler personer lagförs för sexköp. - I sommar har vi gjort fler tillslag än tidigare. Vi har sett fler tjejer på gatan. De senaste veckorna har ett 20-tal sexköpare i city åkt fast vid polisens tillslag. Sexköp som enligt polisen ännu inte är registrerade hos åklagare. I de tillslagen fanns en vd på ett börsnoterat företag som köpte sex utanför ett museum.  Prostitutionen ökar alltid på sommaren, i år började den tidigare än vanligt i maj och juni, enligt Jonas Trolle. Polisen har fått ökade resurser för att sätta fast sexköpare. - Vi vänder på fler stenar, söker man finner man. Genom att punktmarkera gatuprostitutionen kommer polisen åt kringbrottslighet som narkotika, människohandel, koppleri, trafikbrott med mera.

Ökad bevakning i höst

Under hösten utökar polisen bevakningen av gatuprostitutionen i City. Från den 15 september ska ännu fler poliser jobba aktivt både med spaning och uppsökande arbete kring främst Malmskillnadsgatan och Mäster Samuelsgatan. – Det här projektet riktar sig inte bara till sexköparna, utan även till tjejerna. Och det är en konsekvens av att vi sett en hög aktivitet i området den senaste tiden, säger Anette Dargin, utredare på kommissionen mot människohandel. Satsningen är ett samarbete mellan närpolisen, Citypolisens spaningsrotel och människohandelskommissionen. Även socialarbetare ska ingå i gruppen. – Syftet är att vi ska kunna erbjuda tjejerna något annat att göra och hjälpa sexköparna att komma ur det här missbruket, säger Annette Dargin.

klar

Artikellänk är kopierad

Lilian Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro