ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu får barn välja själva när de tar sina skollov

Anders Göransson · 11 Sep 2012
Uppdaterad 11 Sep 2012
Metrofrågan: Vad tycker du om flexibla höst- och sommarlov?  “Ja, men det låter bra. Då kan man planera in lite billigare semestrar också.  Vi måste vara många föräldrar som är med på det bara”, säger Bhoj Bahadur,  45, från Södermalm och får medhåll från sonen Daniel Redelberger, 10, ”Det  hade varit kul att få åka på fler semestrar”, säger han.

Metrofrågan: Vad tycker du om flexibla höst- och sommarlov?  “Ja, men det låter bra. Då kan man planera in lite billigare semestrar också.  Vi måste vara många föräldrar som är med på det bara”, säger Bhoj Bahadur,  45, från Södermalm och får medhåll från sonen Daniel Redelberger, 10, ”Det  hade varit kul att få åka på fler semestrar”, säger han. Foto: Gustav Hugosson


Välj själv när barnen ska ha lov. Den möjligheten öppnar sig nu på Erlaskolan, en friskola som finns i sju svenska städer. Lärarfacket utesluter inte att greppet testas i fler skolor.

klar

Artikellänk är kopierad

I praktiken innebär den nyordning som nu genomförs på Erlaskolan att föräldrar och elever har fem veckor att välja på när de tar ut höst- respektive sportlovsveckan: förutom den ordinarie även de två veckorna innan och de två veckorna efter.

– Som vuxen har man valfrihet och det tycker vi är viktigt att eleverna också har, säger Erlaskolans rektor Thomas Palmqvist till Norrköpings Tidningar.

Lärarförbundet har inga invändningar, så länge dess medlemmar på berörda skolor tycker att det fungerar.

– Oron handlar om möjligheterna att bedriva undervisning när det under fem veckor i en 30-barnsgrupp är i snitt sex barn borta. Frågan är hur effektivt det blir, säger Mathias Åström.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro