ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu får Daniel komma hem – fick ovanlig sjukdom i Japan

Åsa Larsson · 5 Nov 2015
Uppdaterad 5 Nov 2015
Daniel Winroth har fått en svår variant av den ovanliga sjukdomen Guillain-Barrés syndrom.

Daniel Winroth har fått en svår variant av den ovanliga sjukdomen Guillain-Barrés syndrom. Foto: Privat


Daniel Winroth, 23, drabbades av en ovanlig sjukdom och blev förlamad i Japan. De anhöriga har kämpat för att få hem Daniel, en önskan som nu går i uppfyllelse.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det känns fantastiskt, jag har knappt kunnat ta in det, säger Sofia Winroth, Daniels syster, på plats i Japan.

Daniel Winroth reste till Japan i januari för att studera. I september drabbades han av den ovanliga sjukdomen Guillain-Barrés syndrom och har sedan dess legat förlamad i en sjukhussäng. Han kan kommunicera med en pekplatta.►LÄS MER: Daniel, 23, blev svårt sjuk i Japan – kämpar för att kunna komma hem Nu har han fått veta att han ska få åka hem till Sverige och en plats på en specialiserad intensivvårdsavdelning i Stockholm

– Daniel är glad och lättad, säger Sofia. 

Anhöriga och vänner startade insamlingen "Ta hem Daniel” för att Daniel skulle kunna flygas hem. När Daniel reste till Japan trodde han att han var helt försäkrad men det visade sig att hemtransport inte ingick.►LÄS MER: Så råkar svenskar illa ut utomlands  Nu har en svensk läkare som engagerat sig i Daniels fall hittat ett sätt att ta hem honom genom privat ambulansflyg med företaget Grafair – något som kommer att kosta flera hundratusen kronor. Den större delen av de kostnaderna kommer att kunna täckas av insamlingen, berättar Sofia Winroth.

– Vi är otroligt tacksamma mot alla som har bidragit. Jag trodde inte att det här var möjligt när vi först startade insamlingen, säger Sofia Winroth.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro