ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu får de ha en prideflagga på matchtröjan

Johanna Cardell · 7 Mar 2016
Uppdaterad 7 Mar 2016

Foto: Klas Tjebbe


Nu har fotbollslaget Rosengård fått igenom det hos Uefa – att ha en prideflagga på matchtröjan. "Vi är stolta över att ha flaggan där", säger Rosengårds vd Klas Tjebbes till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

När fotbollslaget först ställde frågan till Uefa var svaret nej. Men vd:n Klas Tjebbes gav sig inte. 

– Jag skrev till dem i ganska snäll ton och argumenterade väl bra. Till slut svarade de att de inte kunde godkänna det enligt sina stadgar, men att de å andra sidan heller inte såg någon anledning att förhindra det, säger han till Sydsvenskan.

LÄS MER
Här protesterar Zea mot homofobisk präst – med en pride-flagga

Och tjatandet lönade sig. Uefa gav sig och i dag kunde spelarna poserna med en tröja med en regnbågsflagga på ryggen. 

– Idén kom vi på tidigt i vintras. Vi tyckte det var en rolig grej och ett annat lag har Skåneflaggan, vi ville ha något som vi står för och vi jobbar mycket med inkludering, integration och flyktingar. Vi är en värderingsstyrd klubb men vi var tvugna att skicka det till Uefa. Men det hade varit konstigt om de hade tyckt något annat. Vi är stolta över att ha flaggan där, säger Tjebbe till Metro. 

Det är inte första gången som Prideflaggan har väckt känslor i sportsammanhang. När handbollslandslagets lagkapten Tobias Karlsson ville bära en armbindel med regnbågsfärgerna under EM stoppades han och friidrottaren Emma Green fick ta bort nagellacket som var i regnbågens färger under VM i Moska 2013. 

LÄS MER
Här protesterar hon – med färgat nagellack
klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Cardell
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro