ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu får gryningspyromanen sitt straff

Evelina Olsson · 20 Jun 2011
Uppdaterad 20 Jun 2011
Åklagaren har yrkat på 10 års fängelse för den misstänkte gryningspyromanen, Ulf Borgström.

Åklagaren har yrkat på 10 års fängelse för den misstänkte gryningspyromanen, Ulf Borgström. Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX


Inte ens försvararen tror att den misstänkte Ulf Borgström kommer att gå fri.

klar

Artikellänk är kopierad

Inte ens försvararen tror att den misstänkte gryningspyromanen Ulf Borgström kommer att gå fri när dom faller i hovrätten i dag. Nu återstår bara frågan om hur många år bakom lås och bom som väntar 47-åringen från ­Ystad.

– Vi har inga förväntningar på ett frikännande, nu handlar det om hovrätten väljer att döma min klient för grov mordbrand eller mordbrand av normalgraden, säger försvarsadvokaten Matts Johnsson.

Ulf Borgström greps i anslutning till en brand på vinden i ett flerfamiljshus i centrala Ystad i december 2010. Han har erkänt att han befunnit sig på vinden men nekat till att ha anlagt en brand. Borgströms version är att någon annan anlagt branden i syfte att sätta dit honom.

Ystad tingsrätt dömde 47-åringen till åtta års fängelse för grov mordbrand. I hovrätten har två nya vittnen hörts, men enligt Matts Johnsson var deras uppgifter av ­”ytterst marginell” vikt.

Åklagaren Magnus Johansson har yrkat på 10 års fängelse. Maxstraffet för grov mordbrand ligger på 18 år till livstids fängelse.

– Vi får se vilket straff hovrätten beslutar om. Det finns inte så mycket praxis när det gäller grov mordbrand, mycket på grund av att dessa brott sällan når högre instans om det inte finns ett ­erkännande eller andra speciella omständigheter, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro