ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu får soppköket vara kvar

Karolina Skoglund · 20 Maj 2014
Uppdaterad 20 Maj 2014

Ett enskilt olyckligt beslut. Så sammanfattar Trafikkontoret avslaget till Stockholm soppkök – som nu hävs.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT/Stockholms stad

Efter Metros artikel om att Stockholm soppkök inte längre tilläts dela ut mat till hemlösa vid Medborgarplaten för att det, enligt Trafikkontorets markupplåtare Per Landin, "riskerade att bli en freakshow" eller "förvandla platsen till ett zoo" har Trafikkontoret nu ändrat sig. 

– På morgonen har vi beslutat att de ska få tillstånd. Vi har avstånd från sådana här värderingar och det fanns inga sakliga motiv till det första beslutet, säger Mats Freij, informatör på Trafikkontoret. 

Trafikkontoret: ”Inget vi står bakom”

Ett avslag ska vanligtvis kontrolleras av ytterligare två personer. Men i detta fall har det varit Per Landin som fattat beslutet på enskilt bevåg, menar Mats Freij. 

– Det är ett enskilt olyckligt beslut som fattats, säger han. 

Elin Jakobsson, som är aktiv inom Stockholm soppkök, har på morgonen fått motta en ursäkt från Trafikkontoret. 

– Vi har fått en ursäkt ifrån kontoret och det är bra att de tar avstånd från det här. Men det är inte tillräckligt. Att det kunde inträffa visar på en fruktansvärd människosyn. Att vi nu fått tillstånd är en seger i sig men människosynen finns kvar, säger Elin Jakobsson, som är aktiv inom Stockholm soppkök. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro