ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu får svensk hiphop ett eget uppslagsverk

Anneli Sandberg · 6 Nov 2013
Uppdaterad 6 Nov 2013

Svenska hiphopen ska få sitt första egna uppslagsverk. Det är Metros musikrecensent Ametist Azordegan som ska dokumentera genren.

klar

Artikellänk är kopierad

Musikjournalisten, programledaren och krönikören Ametist Azordegan är i inledningsfasen att påbörja arbetet med ett uppslagsverk som ska heta ”Svensk hiphop”. Ett arbete som innebär att hon ska dokumentera akter som gjort avtryck på genren och dess historia.

– Det är en av Sveriges snabbast växande genrer och den genre som blomstrar mest vad gäller sound, avtryck och antal aktörer. Och en sån stor genre behöver ett uppslagsverk, säger Ametist Azordegan.

•Kan du nämna några delar ur hiphopens historia som du tycker är särskilt viktiga?

– Historien om genrens första aktörer är en story som ofta berättas felaktig. Media nämner ofta perioden kring 1993-94 och Latin Kings som början på hiphopen i Sverige. Men sanningen är att det började redan under 80-talet.

Ametist Azordegan berättar att hon närmar sig arbetet med boken med stor ödmjukhet och kommer att ta hjälp av både gamla rävar inom hiphopen som av allmänheten. På en hemsidan svenskhiphopboken.wordpress.com kan alla lämna tips på namn och storys som man tycker ska tas upp i boken.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro